Ronald Snijders
Ronald Snijders
Ronald Snijders
Ronald Snijders
Ronald Snijders
Ronald Snijders
1 / 3

Ronald Snijders

World, Netherlands
Booker: Jeroen van den Bogert
+31(0)6-20645346 - jeroen@blipagency.com
Territory: World
Op 20 mei verscheen het album The Nelson & Djosa Sessions van fluitist Ronald Snijders en producers duo Nelson & Djosa (Niels Nieuborg en Jasper Cremers). Het album bestaat uit negen nummers die in verschillende sessies zijn opgenomen met gastmuzikanten uit de hele wereld. Dwight Trible (USA), Orlando Julius (Ghana), Bassekou Kouyate (Mali) en Azymuth (Brazilie) zijn hier enkele voorbeelden The Nelson & Djosa Sessions komt uit op V2 Records, het vinyl wordt in samenwerking met Rush Hour internationaal gedistribueerd.

Ronald Snijders; originator of Surifunk wordt alom gezien als een van de beste fluitisten van Nederland. Met als leidraad zijn Surinaamse roots en invloeden uit de jazz, soul, Afrikaanse, Braziliaanse en Zuid-Amerikaanse muziek verwerkt hij zijn afkomst op geheel eigen wijze. Zijn muziek inspireerde vele Surinaamse creatievelingen om een andere muzikale weg in te slaan en soms zelfs naar Amsterdam te verhuizen om onderdeel uit te maken van de scène die in de jaren ’70 in de hoofdstad ontstond en waarvan Snijders een van de absolute vaandeldragers was.

Puur uit interesse voor de muziek en de artiesten zijn de opnamesessies vastgelegd op film. Dit heeft geleid tot de documentaire Easy Man die tegelijk met het album uitkomt en een heel mooi beeld geeft van de carrière en het oeuvre van Ronald Snijders door de ogen van Nelson & Djosa in samenwerking met Dennis de Groot. Beelden van de opnamen worden afgewisseld met interviews met Jörgen Raymann, Kees de Koning, Co de Kloet, Antal Heitlager (Rush Hour), Ed Motta, Joe Davis (manager Azymuth), Franky Douglas en Eddy Veldman (beide collega’s en generatiegenoten).

Booking Info

Booker

Jeroen van den Bogert
+31(0)6-20645346
jeroen@blipagency.com

Territory

World

Presskit

HISTORY

2018

Doornroosje
Nijmegen
Planet Oedipus
Amsterdam

2017

Zomerparkfeest
Venlo
Openluchttheater Vondelpark
Amsterdam (NL)
Bevrijdingsfestival Groningen
Groningen