dOOp vs Subp Yao
dOOp vs Subp Yao
dOOp vs Subp Yao
dOOp vs Subp Yao
dOOp vs Subp Yao
dOOp vs Subp Yao
dOOp vs Subp Yao
dOOp vs Subp Yao
dOOp vs Subp Yao
dOOp vs Subp Yao
1 / 5

dOOp vs Subp Yao

Bass-hop, Netherlands
Booker: Tim van Aarst
+31 (0)631257622 - tim@blipagency.com
Territory: Europe
​dOOp vs Subp Yao staan aan de wieg van een nieuwe sound in Nederland. Van de eerste tune ‘Gunshottaflows’ brachten ze in november 2013 een video uit.

De track sloeg aan bij Lefto, Guerilla Speakerz, Snelle Jelle (22tracks), Jay Scarlett en Despotin fam die Gunshottaflows draaide in hun (radio) shows. Op 22tracks schopte de track het zelfs tot nummer 2 in de Top22 lijst van de meest gespeelde, gedeelde en gelikete tunes. Ook Generation Bass pikte de video op waardoor hij onder ogen kwam bij de band Skip&Die. De laatste 3 shows (Botanique Brussel, Tivoli en Melkweg) waarmee Skip&Die de tour afsloot, namen ze dOOp en Subp Yao mee als support act.

De tweede video ‘SkippyBallBounce’ werd eind februari geprimeurd door Noisey. De track kwam wederom op 22tracks, en weer in de Top22. Dit keer op nummer 1. Na de release van SkippBallBounce staan dOOp vs Subp Yao als support voor internationale acts op het podium en deden ze een show in Zwitserland. De derde video ‘Ball On’ werdt door 3FM tot het ‘lachgas ballonnen anthem’ gedoopt. De video verscheen in maart en kwam wederom op nummer 1 in de Top22 op 22tracks. Bovendien viel de track erg in de smaak bij Roosmarijn op 3FM. Rede dan ook om de vierde en laatste track met video ‘Scram’ in premiere te laten gaan live in de uitzending.

Supb Yao is een toonaangevende producer in de elektronische beats scene. In het gebruiken van verschillende stijlen geldt er maar een regel: “Als er maar een dikke bass inzit”. En fijne namen lopen met zijn tunes weg. Internationale grootheden als DJ Shadow en Gaslamp Killer en nationale namen en platformen als Guerilla Speakerz, Boemklatsch, 3FM en 22tracks draaien regelmatig zijn releases. Deze worden uitgebracht door het Hamburgse Saturate records en zijn laatste EP door het Nederlandse Basserk records. In 2014 komt ‘Welcome to Doggtown’ uit. De crew Doggtown is een samenwerking tussen Subp Yao, Guerilla Speakerz, Boeboe, GANZ en BeauDamian.

dOOp met zijn scherpe flows en eigenzinnig taal gebruik maakte met zijn crew Het VerZet niet alleen naam in Nederland. Ook in Oost-Europa, waaronder Rusland en Litouwen, speelde hij het publiek weg met een rauwe Boombap sound. Dat de twee individuele skills naadloos bij elkaar aansluiten, wordt bewezen in hun samenwerking. Hierbij horen ook de videoclips van Wedovoodoo die de stijl verbeelden als geen ander. Eigenzinnig, authentiek en goin so damn wild.

Booking Info

Booker

Tim van Aarst
+31 (0)631257622
tim@blipagency.com

Territory

Europe

Presskit

HISTORY

2017

2016

Kingsize Festival
Amsterdam

2015

Melkweg
Amsterdam (NL)
MIDI Theatre
Tilburg
Frank Festival
Amsterdam
GOGBOT Festival
Enschede (NL)
Autonomes Zentrum
Aachen

2014