De Kliko's
De Kliko's
De Kliko's
De Kliko's
De Kliko's
De Kliko's
De Kliko's
De Kliko's
1 / 4

De Kliko's

Nederbeat, Netherlands
Booker: Marijn Westerlaken
+31 (0)6-42633573 - marijn@blipagency.com
Territory: Europe
For all non-Dutch speaking people, you might have a hard time digging the funny, thoughtful and almost philosophical lyrics, that put everything in perspective. But, we hope you can tap into the soul of it all, the basis, the heart where it came from. Below is a Dutch description, you can let Google Translate have a hard time with.

De Kliko’s… bietromantiek, sinterklaasrijm, straatfilosofie, urgente boodschappen verpakt in eenvoud. Hun titelloze debuut is de muzikale baksteen die met een trefzekere worp door de commerciële ruit van de hedendaagse popcultuur wordt geworpen. Uit de klei getrokken poldergarazie waar men nog wat van op kan steken. Tekstueel gezien relativerend, schijnbaar achteloos maar soms verdraaid relevant, cynisch en messcherp. En dat alles omlijst door ronkende gitaren, rollende drumpartijen en doeltreffend baswerk in de o- zo -mooie traditie van de nederbiet. Kortom: een frisse wind die de spinrag uit je ingeslapen hersens blaast.

Nederbiet is tijdloos. Geen genre wat zo nu en dan opleeft door een bandje die toevallig even de aandacht trekt door op het juiste moment en op de juiste plek mee te surfen op een sentimentele golf van collectieve melancholie. Het is een genre wat ten allen tijde relevant is door haar zeggingskracht die bestaat uit: eenvoud, inhoud en een ritmiek die je zogezegd bij je lurven pakt.

De Kliko’s zijn een band die nooit zullen beweren dat ze vernieuwend zijn. Maar je doet ze ook tekort door ze weg te zetten als een parodie op iets wat geweest is. Ze zijn er gewoon. Zoals alle bietbandjes er na de jaren zestig altijd zijn geweest. De boodschap die zij uitdragen is er een die conform het genre altijd relevant zal blijven: trek je eigen plan en leef je eigen prachtige leven zonder je te storen aan normen en waarden die je door de massa wordt opgelegd.

De Kliko’s zijn niet voor- en niet tegen. Met hun ronkende gitaren, rollende drumpartijen, viezige baslijnen en onnavolgbaar diep-filosofische maar doodeenvoudige teksten hebben ze maar één boodschap: denk even verder dan de tuin van je moeder.

Booking Info

Booker

Marijn Westerlaken
+31 (0)6-42633573
marijn@blipagency.com

Territory

Europe

Presskit

Links

Facebook

HISTORY

2018

De Flux
Zaandam
Steck
Delft

2017

NEST
Gent (BE)

2016

Cafe De Twee Wezen
Sassenheim

2015

Kaffee t Hof
Middelburg
OJC Jonosh
Asten-Heusden
De Effenaar
Eindhoven
Burgerweeshuis
Deventer
Patronaat
Haarlem (NL)
Cafe De Twee Wezen
Hengelo